METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile în următoarea săptămână

Postat la 11 mai 2013 49 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării până la 19 mai, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile în următoarea săptămână

BANAT

Între 11 şi 14 mai, pe fondul răcirii treptate a vremii, temperaturile medii vor coborî până la 20 de grade, iar după data de 15 mai până la 19 mai vor oscila între 21 si 23 de grade. Minimele medii nocturne vor scădea uşor, până la 9 grade pe 15 mai, urmând ca ulterior să crească treptat, atingând 11 grade pe 19 mai. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte, iar aversele pot fi mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse în intervalele 12–14 mai şi 16–18 mai.

CRIŞANA

Până la 14 mai, pe fondul răcirii treptate a vremii, temperaturile maxime vor coborî până la 19 grade, iar ulterior vor creşte usor, staţionând în ultimele trei zile în jurul valorii de 21 de grade. Minimele medii nocturne vor coborî treptat, de la 15 la 8 grade, urmând ca între 16 şi 19 mai să crească uşor, până la 10 grade, fiind apropiate de normele aceastei perioade din an. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte, iar aversele pot fi mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse în mai multe zile ale intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA

Pe fondul răcirii treptate a vremii, valorile termice diurne vor coborî până la 18 grade, iar din 16 mai până la 19 mai vor oscila între 19 şi 21 de grade. În această regiune, minimele nocturne vor fi în general cele normale pentru primele două decade ale lunii mai, situându-se în majoritatea nopţilor între 7 şi 9 grade. Ploile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe arii mai extinse după data de 11 mai, când în unele zile, cu probabilitate mai mare pe 13 şi 14 mai, se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

În cursul zilelor din intervalul 11–15 mai se va produce o răcire treptată, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va coborî până spre 18 grade, iar cea a minimelor spre 8 grade. De la 16 mai la 19 mai se vor consemna valori de temperatură apropiate de cele normale la mijloc de mai, cu maxime medii între 19 şi 22 de grade şi minime medii de 9-10 grade. Ploile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, vor fi mai frecvente şi se vor semnala pe arii mai extinse, probabilitatea de apariţie a cantitaţilor de apă mai mari fiind mai ridicată în intervalele 12–15 mai şi 16–18 mai.

MOLDOVA

Între 11 şi 15 mai, pe fondul răcirii treptate a vremii, valorile termice diurne vor coborî până la 19 grade, iar din 16 mai până pe 19 mai vor oscila între 20 şi 23 de grade. În această regiune, minimele nocturne se vor situa în jurul celor normale pentru primele două decade ale lunii mai şi vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade. Aversele pe arii mai extinse, însoţite de manifestări electrice, vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie după data de 12 mai, fiind posibile si cantităţi mai însemnate pe 14 mai.

DOBROGEA

Pe fondul vremii în general frumoase, media valorilor de temperatură va fi zilnic mai ridicată de 20 de grade, fiind de aşteptat sa se atingă 25 de grade pe 11 mai. Minimele termice nocturne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru primele două decade ale lunii mai în fiecare noapte şi se vor situa între 12 şi 15 grade. Ploile vor fi slabe cantitativ şi vor fi posibile în unele zile ale intervalului de prognoză.

MUNTENIA

Între 12 şi 15 mai, pe fondul răcirii uşoare a vremii, temperaturile maxime vor coborî până la 22 de grade, iar ulterior vor creşte uşor, staţionând în ultimele trei zile în jurul valorii de 23 de grade. Minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele aceastei perioade din an, astfel că în cele mai reci nopţi vor coborî spre 10 grade, iar în cele mai calde vor atinge 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după data de 11 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse în intervalul 13–15 mai.

OLTENIA

Până la 12 mai se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi medii maxime, variind între 24 si 26 de grade. Între 13 şi 19 mai, acestea vor fi cuprinse între 20 si 23 de grade, valorile mai mici fiind de aşteptat pe 14 şi 15 mai. Minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele acestei perioade din an, astfel că în cele mai reci nopţi vor coborî spre 10 grade, iar în cele mai calde pot depăşi uşor 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după data de 11 mai, când vor fi posibile zilnic, iar aversele mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse se pot produce pe 13 şi pe 14 mai.

LA MUNTE

Între 11 şi 14 mai, pe fondul răcirii treptate a vremii, valorile termice diurne vor coborî până la 10 grade, iar din 16 mai până la 19 mai vor oscila între 11 si 14 grade. Minimele nocturne se vor situa în jurul celor normale pentru primele două decade ale lunii mai şi vor fi cuprinse între 3 şi 8 grade. Probabilitatea de apariţie pe arii mai extinse a ploilor însoţite de descărcări electrice va fi ridicată, iar în unele din zilele intervalului, aversele vor fi mai importante din punct de vedere cantitativ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
regiuni,
prognoza meteo,
mai,
ploi,
racire,
averse,
soare,
ANM
/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toate-regiunile-in-urmatoarea-saptamana-10871591
10871591
comments powered by Disqus

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.