METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la sfârşitul săptămânii viitoare

Postat la 31 august 2013 205 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 8 septembrie.

METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la sfârşitul săptămânii viitoare

BANAT

Până la sfârşitul perioadei de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine relativ constante, la valori medii de 22-24 de grade. Temperaturile minime vor marca o scădere, spre 11-12 grade, în medie, valori la care se vor menţine până la 8 septembrie. Aversele, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse pe 2 şi 3 septembrie. În rest, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată.

CRIŞANA

Pe 1 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar apoi, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic diurn se va menţine relativ constant la valori medii de 22-24 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, până la valori de 10-11 grade, în medie, pe 3 - 4 septembrie, după care se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse pe 2 şi 3 septembrie. În rest, doar pe arii restrânse va ploua slab.

TRANSILVANIA

Între 1 şi 8 septembrie valorile diurne vor fi de 20-22 de grade, caracterizând un regim termic uşor răcoros pentru prima decadă a lunii septembrie. Minimele termice vor scădea de la valori medii de 14 grade până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 4-8 septembrie. Ploile vor fi prezente zilnic pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii extinse va fi semnificativă pe 2 şi 3 septembrie.

MARAMUREŞ

Se va produce iniţial o răcire a vremii, astfel încât valorile termice vor scădea şi vor ajunge la medii de 20-22 de grade Celsius, după care se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor marca o scădere treptată, spre valori medii de 10 grade Celsius, după data de 3 august. Vor fi averse pe tot parcursul intervalului.

MOLDOVA

Maximele termice se vor menţine la valori medii de 22-24 de grade, cu cele mai mari valori pe 1 şi 2 septembrie. Valorile termice nocturne vor marca o scădere spre 11 grade în intervalul 4-8 septembrie. Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii extinse pe 2 şi 3 septembrie. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor fi în scădere treptată, spre 24-25 de grade în intervalul 31 august - 8 septembrie, cu o uşoară tendinţă de creştere, cu 1-2 grade, pe 2 septembrie. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19 grade până la aproximativ 15 grade între 4 şi 8 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MUNTENIA

Valorile termice diurne maxime vor scădea până la 25 de grade, valoare în jurul căreia se vor menţine între 31 august şi 8 septembrie. Minimele nocturne vor scădea treptat, spre valori medii de 12-13 grade în intervalul 1-8 septembrie. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va creşte pe 3 septembrie, când izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante şi, din nou, pe 3 septembrie. În rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

OLTENIA

Până la sfârşitul intervalului, mediile temperaturilor maxime diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade. Temperaturile minime vor fi iniţial de aproximativ 17 grade în primele nopţi, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă, în medie, cu 2 grade Celsius. Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 3 septembrie. În rest, doar izolat şi trecător va ploua slab.

LA MUNTE

Temperaturile diurne vor scădea spre 13-14 grade Celsius, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 10 grade spre 5-6 grade, după care se vor menţine la aceste valori în tot intervalul. Averse, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala zilnic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pe-regiuni-pana-la-sfarsitul-saptamanii-viitoare-11284475
11284475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.