METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la 5 mai

Postat la 27 aprilie 2013 37 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 5 mai, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la 5 mai

BANAT

În intervalul 28 aprilie - 5 mai, valorile termice diurne vor fi tinde să scadă, cu mici variaţii de la o zi la alta, spre o medie în jur de 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cvasistaţionare la 9 grade între 22 şi 26 aprilie, apoi vor creşte atingând 14 grade pe 28 aprilie, urmând ca ulterior să scadă spre valorea medie de 10 grade, pe 5 mai. Ploile în general slabe cantitativ, însă sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 27 aprilie - 5 mai, când se pot semnala zilnic.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade în 207 aprilie, după care vor tinde să scadă spre o medie în jur de 20-22 de grade. Temperaturile minime vor ajunge la 13 grade pe 28 aprilie, pentru ca, ulterior, media regională să scadă până în jurul a 10 grade pe 5 mai. În intervalul 27 aprilie - 5 mai se vor semnala descărcări electrice şi va creşte probabilitatea de apariţie a averselor, care pot fi şi moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor scădea de la valori în jur de 25 de grade pe 27 aprilie spre o medie regională în jur de 20 de grade pe 4 şi 5 mai. Temperaturile minime vor atinge 10 grade pe 28 aprilie, după care media regională a minimelor nocturne va scădea uşor şi treptat până spre 7 grade pe 4 şi 5 mai. Începând cu data de 30 aprilie şi până pe 5 mai, se pot semnala zilnic averse izolat moderate cantitativ şi descărcări electrice.

MARAMUREŞ

După data de 28 aprilie, temperaturile diurne vor fi în scădere spre o medie regională în jurul a 20 de grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor atinge 11-12 grade pe 28 aprilie, iar ulterior vor scădea treptat spre o medie de 9 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză. Se vor semnala ploi sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice, ce pot fi în unele zile izolat moderate cantitativ.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor scădea treptat de la 25 de grade în 27 aprilie spre o medie regională în jurul a 20 de grade pe 4 şi 5 mai. Temperaturile minime vor atinge 12 grade pe 29 aprilie şi apoi vor scădea treptat, până la o valoare de circa 10 grade pe 4 şi 5 mai. Probabilitatea de precipitaţii va creşte, iar în intervalul 30 aprilie - 5 mai se pot semnala descărcări electrice şi izolat averse moderate cantitativ.

DOBROGEA

Până la 29 aprilie, temperaturile diurne vor oscila între 19 şi 23 de grade, iar între 30 aprilie şi 5 mai vor tinde să scadă uşor până spre 19-20 de grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 11 şi 14 grade. Pe fondul vremii predominant frumoase, în această regiune probabilitatea de ploilor va fi foarte mică.

MUNTENIA

Până la 29 aprilie este de aşteptat o creştere treptată a temperaturilor maxime până la 27-28 de grade. Din 30 aprilie, tendinţa se inversează, dar până la sfârşitul intervalului în nici o zi nu se va coborî sub media de 21 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 9 şi 13 grade. După data de 30 aprilie creşte probabilitatea de ploi în general slabe, mai ales sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice.

OLTENIA

Până la 29 aprilie, temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 24 şi 26 de grade. Din 30 aprilie tendinţa este de răcire treptată, dar până la sfârşitul intervalului în nici o zi nu se va coborî sub media de 21 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 13 grade. Va creşte treptat probabilitatea de ploi slabe, mai ales sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice, între 27 şi 29 aprilie şi după data de 30 aprilie.

LA MUNTE

În intervalul 28 aprilie - 5 mai, valorile termice diurne ale maximelor termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie ca şi cele maxime, scăzând uşor de la 7 grade spre medii de 5 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză. Pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit la sfârşit de aprilie şi început de mai, probabilitatea de apariţie locală a averselor în general slabe şi a descărcărilor electrice va fi ridicată în cursul săptămânii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pe-regiuni-pana-la-5-mai-10810542
10810542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.