METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la 14 iulie

Postat la 06 iulie 2013 351 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 14 iulie.

METEO. Prognoza vremii pe regiuni până la 14 iulie

BANAT

Temperatura aerului va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, valorile medii fiind cuprinse între 27 şi 29 grade. Valorile termice din cursul nopţilor vor oscila în jur de 15-16 grade. Ploile îşi vor face apariţia sporadic, cel mai probabil până la 9 iulie.

CRIŞANA

Temperaturile diurne nu vor avea variaţii importante, mediile situându-se între 26 şi 29 de grade. Valorile termice medii din cursul nopţilor vor fi de 15-16 grade, fără variaţii semnificative. Ploile îşi vor face apariţia pe arii restrânse, cel mai probabil până la 9 iulie, în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Mediile temperaturilor maxime diurne vor oscila în jurul a 24-26 de grade. Minimele nocturne se vor situa între 13 şi 15 grade, iar o scădere a acestora, puţin importantă, se va resimţi după data de 10 iulie. Condiţiile de ploaie vor exista, dar cantităţile de apă vor fi în general slabe.

MARAMUREŞ

De la valori medii iniţiale de 27-29 de grade, temperaturile medii diurne vor consemna o scădere uşoară de unu-două grade în mare parte din regiune, fără variaţii importante. Valorile termice din cursul nopţilor vor creşte la 14-16 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, însă de scurtă durată şi în general slabe cantitativ.

MOLDOVA

Regimul termic nu va avea variaţii importante, cu temperaturi medii diurne cuprinse între 25 şi 27 de grade. Valorile termice din cursul nopţilor vor creşte spre 16-18 grade. Ploi pot să apară în fiecare zi, dar nu pe arii extinse.

DOBROGEA

De la medii iniţiale ale temperaturilor maxime de 27-28 de grade, în jurul datei de 10 iulie temperaturile vor pierde unu-două grade, apoi va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant, cu medii în jurul normelor climatologice. Regimul minimelor va oscila în jurul unei medii de 19 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare până la 8 iulie.

MUNTENIA

Variaţiile de temperatură diurnă se vor situa în jur de 28-30 de grade. Valorile de temperatură nocturne vor creşte spre 16-18 grade. În privinţa ploilor, acestea pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative, aproape în fiecare zi.

OLTENIA

Temperaturile vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, în jurul normelor climatologice, respectiv cu medii cuprinse între 28 şi 30 de grade. Temperaturile nocturne vor creşte spre 15-18 grade. În privinţa ploilor, acestea pot apărea în fiecare zi, începând din 5 iulie.

LA MUNTE

Regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade şi a minimelor de 10 grade. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pe-regiuni-pana-la-14-iulie-11101069
11101069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.