METEO. Prognoza vremii până la 21 aprilie

Postat la 13 aprilie 2013 29 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 21 aprilie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Prognoza vremii până la 21 aprilie

BANAT

Temperaturile medii diurne vor atinge iniţial 16 grade, pentru ca pe parcursul săptămânii 15-21 aprilie să fie mici variaţii în jurul valorii de 18 grade. Temperaturile medii nocturne ale regiunii vor cunoaşte o oarecare staţionaritate în ecartul 6-7 grade. Ploi slabe pot fi prezente zilnic pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

De la 15 grade în 14 aprilie, valorile termice medii vor fi ulterior foarte apropiate de 17 grade. În ceea ce priveşte temperaturile medii nocturne, se estimează o scădere spre 5 grade pe 15 aprilie, apoi o medie regională nocturnă ce poate avea doar mici variaţii în jurul valorii de 6 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala ploi, mai însemnate cantitativ în intervalul 15-16 aprilie.

TRANSILVANIA

De la un minim de 14 grade în data de 14 aprilie, temperaturile diurne vor reveni la 17 grade pe 16 aprilie, valoare ce va rămâne cvasiconstantă. Temperaturile nocturne vor scădea de la 6 grade în 14 aprilie spre minime de 2 grade pe 15 şi 16 aprilie, iar între 17 şi 21 aprilie vor fi mici variaţii în jurul a 3 grade. Ploi slabe se pot semnala zilnic, iar în intervalele 16-18 aprilie şi 20-21 aprilie pot fi şi ploi mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ

Temperaturile vor atinge 14 grade în 14 aprilie şi vor reveni la 17 grade pe 15 aprilie. Pentru intervalul 16-21 aprilie nu se întrevăd modificări semnificative ale temperaturilor medii diurne, ci doar o oarecare staţionaritate în ecartul 16-17 grade. Temperaturile medii nocturne nu vor coborî sub 4 grade, ce se vor atinge pe 16 şi 17 aprilie, iar în celelalte nopţi se vor înregistra medii de 5-7 grade. Vor cădea ploi aproape zilnic, cu o probabilitate mai mare de a se totaliza şi cantităţi mai însemnate în perioadele 16-18 aprilie şi 20-21 aprilie.

MOLDOVA

Pe 14 şi 15 aprilie se va resimţi o uşoară răcire la trecerea spre 15 grade, însă în intervalul 16-21 aprilie temperaturile medii diurne vor varia destul de puţin, între 16 şi 17 grade. Temperaturile medii nocturne vor atinge 7 grade pe 14 aprilie, după care urmează o uşoară scădere a temperaturilor minime spre 4 grade pe 15 şi 16 aprilie, iar între 17 şi 22 aprilie vor fi doar mici variaţii în jurul mediei regionale de 5 grade. Între 9 şi 21 aprilie vor fi ploi slabe, izolat pot fi şi lapoviţe în prima zi, iar cantităţi în general moderate se pot cumula până la 15 aprilie.

DOBROGEA

În intervalul 14-16 aprilie se va resimţi o uşoară răcire până spre 14 grade, iar între 17 şi 21 aprilie temperaturile medii diurne regionale vor fi cvasiconstante, între 15 şi 16 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi de 9 grade pe 14 aprilie, între 15 şi 18 aprilie minimele termice nocturne vor coborî spre 6 grade, iar din 18 până pe 21 aprilie acestea vor avea doar mici variaţii în jurul mediei regionale de 7 grade. Pot fi ploi slabe, iar în intervalul 13-15 aprillie cantităţile de apă căzute vor fi în general moderate cantitativ.

MUNTENIA

Pe 14 şi 15 aprilie se va resimţi o uşoară răcire prin trecerea la 16 grade, însă în intervalul 16-21 aprilie temperaturile medii diurne vor varia destul de puţin în jurul valorii de 18 grade. Temperaturile medii vor cunoaşte o răcire uşoară în 15-16 aprilie, când valorile termice nocturne vor scădea spre 5 grade, iar în intervalul 17-21 aprilie vor avea doar mici variaţii în jurul mediei de 6 grade. Zilnic vor fi posibile ploi slabe, iar în intervalele 13-15 aprillie, 16-17 aprilie şi 20-21 aprilie pot fi ploi mai însemnate cantitativ.

OLTENIA

Pe 14 şi 15 aprilie se va resimţi o uşoară răcire la trecerea spre 17 grade, iar în intervalul 16-21 aprilie temperaturile medii diurne vor varia destul de puţin în jurul valorii de 18 grade. De la 8 grade pe 14 aprilie, valorile termice nocturne vor scădea în 15-16 aprilie spre 5 grade, iar în intervalul 17-21 aprilie vor avea doar mici variaţii în jurul mediei regionale de 6 grade. Pe parcursul intervalului de prognoză zilnic vor fi posibile ploi slabe, iar în intervalele 13-15 aprillie, 16-17 aprilie şi 20-21 aprilie pot fi ploi moderate cantitativ.

LA MUNTE

O uşoară răcire se va resimţi în zilele de 14 şi 15 aprilie, când temperaturile diurne vor scădea spre 7 grade. Pentru intervalul 16-21 aprilie se aşteaptă mici variaţii în jurul mediei termice diurne de 9 grade. Începând cu 13 aprilie, temperaturile medii nocturne vor fi uşor pozitive, în jurul mediei de 1 grad. Temporar vor cădea ploi la altitudini mai mici de 1.700 m, iar la altitudini mai mari se pot semnala şi lapoviţe sau ninsori. Precipitaţiile pot fi mai însemnate cantitativ în intervalele 13-15 aprilie şi 20-21 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pana-la-21-aprilie-10742797
10742797
comments powered by Disqus
Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Mediafax
Guvernul Orban a picat testul în Parlament. Revenirea la majorarea pensiilor cu 40%, aprobată de majoritatea controlată de PSD Guvernul Orban a picat testul în Parlament. Revenirea la majorarea pensiilor cu 40%, aprobată de majoritatea controlată de PSD
Germania cere Marii Britanii să înceteze "jocurile" în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit
MonitorulApararii
Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
MonitorulPartidelor
Liderul PMP, către PNL şi USR: Lăsaţi-ne cu ipocrizia Liderul PMP, către PNL şi USR: Lăsaţi-ne cu ipocrizia
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.