METEO. Prognoza pentru urmatoarea saptamana

Postat la 13 ianuarie 2013 11 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie a difuzat estimarile meteo pentru toate regiunile tarii in urmatoarea saptamana, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 10 - 15 ianuarie, respectiv 18 - 20 ianuarie.

CRISANA

In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi ridicata.

TRANSILVANIA

In saptamana 14 - 20 ianuarie temperatura aerului va fi in scadere usoara si se estimeaza un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in zilele de 11 si 12 ianuarie, in jurul datei de 15 si din nou in intervalul 18 - 20 ianuarie, cu mentiunea ca vor predomina ninsorile.

MARAMURES

In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o racire usoara si treptata vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 15 - 20 ianuarie.

MOLDOVA

Desi va fi in racire usoara, se estimeaza ca regimul termic din saptamana 14 - 20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate in jurul mediilor climatologice. Probabilitatea de precipitatii sub forma de ninsoare va fi mai mare in zilele de 14 si 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.

DOBROGEA

Valorile de temperatura vor fi in crestere, cele maxime devenind pozitive, iar minimele urmand a se situa usor sub limita de inghet. Probabilitatea pentru precipitatii, mixte, va fi mai mare dupa data de 14 ianuarie.

MUNTENIA

Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalele 13 - 15 ianuarie, respectiv 17 - 20 ianuarie.

OLTENIA

Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (ploaie, lapovita si ninsoare) va fi ridicata, dar mai ales intre 13 si 15 ianuarie.

LA MUNTE

Pana la 11-12 ianuarie, temperaturile medii vor fi de aproximativ minus 8 grade noaptea si -3 grade ziua. In perioada 13 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, temperaturile mentinandu-se in jurul mediilor multianuale ale celei de-a doua decade a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, va fi ridicata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-pentru-urmatoarea-saptamana-10457508
10457508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.