METEO. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării până la 16 iunie

Postat la 08 iunie 2013 485 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 16 iunie.

METEO. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării până la 16 iunie

BANAT

De la valori medii iniţiale de 25 de grade ziua şi 14 grade noaptea, regimul termic se va menţine relativ constant, cu uşoare variaţii, de 1-2 grade în plus sau în minus, pe parcursul saptămânii. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse vor fi în intervalul 10 – 13 iunie.

CRIŞANA

Regimul termic va fi în creştere treptată, astfel încât pe 10-11 iunie maximele vor atinge 24 de grade şi minimele 13 grade. Temperaturile nocturne se vor menţine constante, iar cele diurne vor scădea uşor la început de săptămână, iar spre sfârşitul intervalului vor creşte din nou spre 25-26 de grade, în medie. Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în intervalul 10-13 iunie.

TRANSILVANIA

Până pe 10 iunie se vor înregistra temperaturi maxime medii de 23 de grade, cu aproximativ 4 grade mai mari faţă de cele din prima zi. Între 10 şi 12 iunie, regimul termic diurn va scădea uşor, dar apoi va creşte din nou, pentru ca la sfârşitul perioadei de prognoză, mediile termice să atingă 24 de grade ziua şi 11 grade noaptea. Aversele de ploaie şi descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar caracterul de torenţialitate al ploilor se va manifesta mai ales în intervalul 11-14 iunie.

MARAMUREŞ

Încălzirea vremii se va resimţi treptat, cu medii ale maximelor care vor creşte până la 24 de grade Celsius pe data de 10 iunie. Temperaturile se vor menţine apoi relativ constante, la valori medii ale maximelor de 23-24 de grade şi ale minimelor nocturne de 12-13 grade. Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi semnificativă în jurul datelor de 11-12 iunie.

MOLDOVA

De la medii termice se relativ constante, în jurul a 22-23 de grade la valorile maxime diurne şi 12-13 grade la valorile minime nocturne, temperaturile vor creşte uşor pe parcursul săptămânii, spre medii ale maximelor de 24 de grade şi ale minimelor de aproximativ 14 grade. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 11 şi 13 iunie.

DOBROGEA

Între 9 şi 12 iunie o uşoară încălzire va determina o creştere cu aproximativ 2 grade a temperaturii aerului, care se va menţine la valori de 25 de grade ziua şi 16-17 grade noaptea, până la sfârşitul perioadei de prognoză. Vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, pe tot parcursul intervalului de prognoză.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat, până la o medie de 26 de grade pe 10 iunie. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile maximelor diurne se vor menţine în jurul acestei valori, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ, va creşte cu precădere în jurul datei de 11 iunie.

OLTENIA

Vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 10 iunie media maximelor va atinge 25 de grade, iar temperaturile minime vor fi de aproximativ 13-14 grade, cu circa 3 grade mai mari decât la începutul intervalului. Va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant atât la valorile diurne, ce se vor menţine în jurul a 24...25 de grade Celsius, cât şi la cele nocturne, care vor fi de aproximativ 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent, dar averse mai importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, vor cădea în jurul datei de 11 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice vor marca treptat o creştere uşoară, spre 15 grade pe 10 iunie, după care se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor creşte spre o medie de 8 grade. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-toate-regiunile-tarii-pana-la-16-iunie-10943387
10943387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.