METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la sfârşitul lunii iunie

Postat la 22 iunie 2013 360 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 30 iunie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la sfârşitul lunii iunie

BANAT

Regimul termic va reveni la valori în jurul celor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27-30 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 23 iunie. Aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, care vor ajunge la medii de 15-17 grade. Ploile vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în zilele de 23 şi 24 iunie.

CRIŞANA

Până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27-28 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 24 iunie. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, cu medii de 14-16 grade. Ploile vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 22-25 iunie.

TRANSILVANIA

Tendinţa va fi de situare a regimului termic în apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26-28 de grade, cu uşoare abateri pozitive în partea de sud-vest. Minimele nocturne vor avea în general aceeaşi evoluţie, în ansamblu mediile urmând a se situa la pragul de 13-15 grade. După 22 iunie, probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi destul de ridicată, în special până în data de 26 iunie.

MARAMUREŞ

Până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27-28 de grade, posibil uşor mai mici în intervalul 22-26 iunie. Aproape aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, cu medii de 13-15 grade. Ploile vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente în intervalul 22-25 iunie.

MOLDOVA

Regimul termic se va menţine relativ constant până la sfârşitul lunii, cu temperaturi maxime în medie în jurul a 26-27 de grade. Aceeaşi tendinţă o va avea şi regimul termic nocturn, care vor ajunge la valori medii de 16 grade. Averse şi descărcări electrice vor apărea pe areale restrânse în 18 şi 19 iunie, dar par a fi mai frecvente între 23 şi 26 iunie.

DOBROGEA

Vremea va fi marcată de o încălzire ce va aduce regimul termic în jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Minimele vor creşte de la o medie de 16 grade spre un regim termic care se va menţine relativ constant la valori de 18-19 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, totuşi acestea pot apărea în intervalul 26-27 iunie.

MUNTENIA

Regimul termic va fi relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, care vor creşte spre 16-17 grade până la sfârşitul lunii. În privinţa ploilor, acestea vor avea o probabilitate mai mare în intervalul 23-25 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

OLTENIA

Regimul termic va fi relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, respectiv 16-17 grade până la sfârşitul lunii. În privinţa ploilor, acestea vor avea o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

LA MUNTE

Regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade şi a minimelor de 10 grade. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare începând din 22 iunie, ploi mai frecvente şi mai consistente urmând a avea loc cu precădere între 23 şi 25 iunie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-iunie-11004500
11004500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.