LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 12 mai

Postat la 04 mai 2013 29 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 12 mai.

METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 12 mai

BANAT

Vremea se va menţine caldă până spre 6 mai, când mediile maximelor vor atinge 24 de grade. În intervalul 7-12 mai, regimul termic nu va avea variaţii importante, maximele diurne aflându-se în jurul unei medii de 20-21 de grade, apropiată de valorile normale ale perioadei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte, dar aversele vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse în intervalul 6–8 mai.

CRIŞANA

Până la 6 mai, o uşoară răcire va determina scăderea valorilor termice cu aproximativ 4 grade, pentru ca, după 7 mai, până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului să se apropie de valorile climatologic normale pentru această perioadă. Mediile maximelor vor fi de 20-21 de grade, iar ale minimelor de 8-10 grade. Vor fi precipitaţii, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Cantităţi de apă mai însemnate sunt de aşteptat în intervalul 6-8 mai.

TRANSILVANIA

Până la 6 mai, o uşoară răcire va conduce la temperaturi maxime cu 3-4 grade mai scăzute, în timp ce minimele se vor menţine relativ constante. După data de 6 mai, scăderea valorilor termice va continua, determinând maxime diurne de 18-19 grade şi minime nocturne de aproximativ 6 grade. Precipitaţiile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, îşi vor face apariţia pe arii restrânse şi vor fi slabe cantitativ, exceptând zilele de 6 şi 7 mai, când se pot înregistra cantităţi de apă mai mari.

MARAMUREŞ

În intervalul 6-12 mai, temperaturile vor continua să scadă uşor, spre valori normale ale acestei perioade a anului, respectiv 19-20 de grade ziua şi aproximativ 8 grade noaptea. Probabilitatea de apariţie a averselor, posibil însoţite şi de descărcări electrice, va creşte, cantităţi de apă mai importante fiind de aşteptat în zilele de 6 şi 7 mai.

MOLDOVA

Până la 6 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 25 şi 29 de grade, iar minimele nocturne vor fi de 12-14 grade. După 7 mai, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, respectiv 20 de grade în timpul zilei şi aproximativ 9 grade noaptea. Precipitaţiile vor fi puţine şi slabe cantitativ, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie în zilele de 6 şi 7 mai.

DOBROGEA

Până la 6 mai, regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 23-24 de grade şi ale minimelor de aproximativ 14 grade. După data de 7 mai, temperaturile vor scădea cu 3-4 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse sunt posibile după data de 6 mai.

MUNTENIA

De la temperaturi maxime ce vor atinge în medie 26-29 de grade şi minime de aproximativ 13 grade, după 7 mai va avea loc un proces de răcire uşoară, care va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime de 20-21 de grade şi minime în jurul a 9 grade. Ploi slabe de scurtă durată se vor semnala cu o probabilitate mai mare în zilele de 6 şi 7 mai.

OLTENIA

După data de 6 mai, o uşoară răcire a vremii va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade ziua şi 10 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice, va fi mai mare după data de 5 mai, dar cu precădere în zilele de 6 şi 7 mai.

LA MUNTE

De la temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 17-20 de grade şi minime nocturne de 8-10 grade, regimul termic va scădea în medie cu 6 grade, temperatura aerului apropiindu-se de cea climatologic normală pentru data din calendar. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai mare îndeosebi în intervalul 5-8 mai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-12-mai-10843044
10843044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.