METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 1 iunie

Postat la 25 mai 2013 322 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării până la 1 iunie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 1 iunie

BANAT

Vremea se va încălzi uşor, iar mediile termice se vor situa în jurul celor climatologic normale pentru ultima decadă a lunii mai, cu valori ale temperaturilor diurne în jurul a 22-23 de grade şi temperaturi nocturne spre aproximativ 11...12 grade. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

În intervalul 26–29 mai, temperatura aerului va marca o creştere, spre valori climatologic normale, de 22 de grade ziua şi 11 grade noaptea, ce se vor menţine până la sfârşitul perioadei de prognoză. Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice.

TRANSILVANIA

De la temperaturi diurne medii de circa 17 grade şi minime nocturne de 6 grade, un proces de uşoară încălzire va aduce pe parcursul săptămânii regimul termic la valori comparabile cu mediile multianuale ale perioadei, respectiv 20-21 de grade ziua şi 9 grade noaptea. Aversele de ploaie şi descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoză, mai ales în jurul datei de 28 mai.

MARAMUREŞ

În intervalul 26-29 mai, valorile termice vor creşte uşor spre 21-22 de grade în orele amiezelor şi 10...11 grade în timpul nopţilor, regim termic ce se va menţine relativ constant până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

MOLDOVA

De la maxime diurne iniţiale de 20 de grade şi minime nocturne în jur de 9 grade, regimul termic va marca o uşoară creştere, astfel încât în ultimele zile ale intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi diurne de până la 22-23 de grade şi nocturne de 11-12 grade. Vor fi ploi frecvente, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice.

DOBROGEA

De la o uşoară răcire a vremii, când valorile diurne vor atinge 21-22 de grade, iar cele nocturne vor scădea spre 13 grade, regimul termic va creşte uşor după data de 27 mai, apropiindu-se de cel normal pentru ultima decadă a lunii mai. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi relativ ridicată.

MUNTENIA

De la maxime diurne de 22 de grade şi minime nocturne în jur de 10 grade, după data de 27 mai vremea se va încălzi, determinând temperaturi de 23-24 de grade ziua şi de 12-13 grade noaptea, ce vor caracteriza un regim termic normal pentru sfârşitul lunii mai. Se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice.

OLTENIA

De la maxime diurne iniţiale de 20 de grade şi minime nocturne de 9 grade, regimul termic va marca iniţial o uşoară creştere, apoi se va menţine relativ constant, temperaturile la amiază atingând, în medie, 22-23 de grade, iar în cursul nopţilor 12-13 grade. Ploile vor fi în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

De la un regim termic diurn spre 9-10 grade, vremea se va încălzi uşor, astfel încât după 29 mai, maximele diurne se vor menţine în jurul valorii de 14 grade. În cursul nopţilor, temperaturile vor scădea spre aproximativ 2 grade până la 28 mai, pentru ca apoi să crească din nou, până la 7 grade, la început de iunie. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-1-iunie-10901187
10901187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.