METEO. Cum va fi vremea în toată ţara în următoarea săptămână

Postat la 13 iulie 2013 330 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 14 iulie.

METEO. Cum va fi vremea în toată ţara în următoarea săptămână

BANAT

Începând din 15 iulie şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile diurne vor creşte treptat, de la 25-28 de grade până la medii de 30-32 de grade, ce vor caracteriza o vreme călduroasă. Valorile termice medii din cursul nopţilor vor fi iniţial de 14-15 grade Celsius, iar după două-trei zile în care nu vor fi variaţii importante, se va resimţi o creştere termică, până la medii de 17 grade, la sfârşitul săptămânii. Condiţiile de ploaie vor fi reduse.

CRISANA

Valorile termice diurne vor creşte treptat, de la medii de 25 de grade până la medii ale temperaturilor maxime care vor urca spre 30 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveste regimul termic nocturn, de la temperaturi minime iniţiale de 11 grade, valorile termice vor creşte până la medii de 16-17 grade la sfârşitul intervalului. Ploi se vor semnala doar izolat.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor creşte de la medii iniţiale de 24 de grade până la valori medii de 27-28 de grade în ultimele zile. Minimele nocturne vor oscila în jur de 11-12 grade în intervalul 14-19 iulie. O nouă tendinţă de creştere, cu 2-3 grade, se va resimţi la sfârşitul perioadei de prognoză. Până în data de 17 iulie, averse însoţite de descărcări electrice se vor semnala local, aproape în fiecare zi. După 18 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MARAMURES

De la valori iniţiale de circa 24 de grade, temperaturile vor fi în creştere, mai accentuată în ultimele zile, când se vor atinge valori medii de 28-29 de grade. Temperaturile nocturne vor oscila iniţial în jurul unei medii de 11 grade, pentru ca la sfârşitul intervalului să atingă medii de 14-15 grade. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată până la 16 iulie.

MOLDOVA

Până la 18 iulie, temperaturile diurne vor fi uşor mai scăzute, cu valori de 25-26 de grade, pentru ca apoi să crească din nou, cu medii ale temperaturilor maxime de 28 de grade. Minimele nocturne vor avea uşoare variaţii în jurul valorii medii de 15 grade Celsius pe tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în 16 iulie.

DOBROGEA

Temperaturile maxime diurne vor scădea uşor, spre valori de 26-27 de grade până la 18 iulie. La sfârşitul perioadei de prognoză, vremea se va încălzi şi mediile valorilor maxime vor atinge aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 15 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul săptămânii şi cele mai ridicate valori la sfârşit. Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala pe arii restrânse, cel mai probabil până la 16 iulie.

MUNTENIA

Temperaturile maxime iniţiale vor fi, în medie, de 26-27 de grade, iar după data de 17 iulie vor creşte spre medii ale maximelor de 30-31 de grade la sfârşitul perioadei de prognoza, când vremea va deveni călduroasă. Temperaturile minime nocturne vor fi de aproximativ 15 grade în jurul datei de 15 iulie, pentru ca apoi să crească din nou până la medii de 17 grade. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare până la 16 iulie, însa ploile vor fi sporadice şi în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Până în data de 17 iulie temperaturile maxime vor avea valori medii de 26-28 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei, apoi vor creşte până la 30 de grade, în medie, la sfârşitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Temperaturile minime, de la valori iniţiale de 15 grade, vor creşte uşor spre 17 grade până la sfârşitul săptămânii. Ploile se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 16 iulie. În restul intervalului, doar izolat şi trecător va ploua slab.

LA MUNTE

De la medii ale temperaturilor maxime de 17-18 grade şi minime nocturne de aproximativ 10 grade, o uşoară răcire a vremii până la 16 iulie va determina o scădere de 2-3 grade, apoi valorile termice vor creşte din nou, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10-11 grade. Vor fi averse şi descărcări electrice, la nivel local, mai ales în cursul dupa-amiezelor, pe tot parcursul perioadei de prognoză.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-in-urmatoarea-saptamana-11120784
11120784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.