Merkel şi Sarkozy vor o taxă pe tranzacţiile financiare şi un guvern al zonei euro

Postat la 17 august 2011 13 afişări

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy vor propune partenerilor europeni, în septembrie, introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare şi formarea unui "veritabil guvern al zonei euro".

"Miniştrii de Finanţe din Germania şi Franţa vor propune instituţiilor europene, în septembrie, introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare", a declarat Sarkozy într-o conferinţă de presă la sfârşitul întâlnirii cu Merkel.

Cei doi lideri propun totodată crearea "unui veritabil guvern al zonei euro", care să fie condus, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, de actualul preşedinte al Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

După discuţiile de la Paris, Sarkozy a arătat că propune, împreună cu Merkel, ca toate cele 17 state membre ale zonei euro să se angajeze să îşi echilibreze finanţele şi să includă în Constituţii acest obiectiv până în vara anului viitor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
merkel,
sarkozy,
tranzactii,
guvern,
zona euro
/actualitate/merkel-si-sarkozy-vor-o-taxa-pe-tranzactiile-financiare-si-un-guvern-al-zonei-euro-8626857
8626857
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.