Merkel şi Hollande: Nu vă faceţi speranţe pentru un buget al UE în această săptămână

Autor: Andreea Anghel Postat la 05 februarie 2013 23 afişări

Preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au indicat că nici în această săptămână liderii europeni nu vor ajunge la un acord în privinţa bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, scrie EUobserver.

După o primă etapă de negocieri în noiembrie, încheiată cu eşec deoarece o parte din participanţi, precum Germania, au cerut fonduri mai mici, liderii europeni vor dezbate din nou bugetul pe termen lung al UE joi şi vineri. "Vom face tot posibilul să încheiem negocierile la următorul summit, dar condiţiile pentru un acord nu sunt încă îndeplinite", a declarat Hollande după o întrevedere la Paris cu premierul italian Mario Monti. La negocieri, Franţa va insista cu siguranţă pe protejarea fondurilor destinate agriculturii, Parisul fiind cel mai mare beneficiar al acestora. Premierul italian, sosit în capitala Franţei după o vizită la Berlin, şi-a reluat rugămintea pentru încheierea unei înţelegeri "mai echitabile", deoarece Italia nu beneficiază din contribuţia la buget la fel de mult precum Marea Britanie şi Germania, doi dintre cei mai mari contribuabili.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Merkel,
Hollande,
speranţe,
buget,
UE
/actualitate/merkel-si-hollande-nu-va-faceti-sperante-pentru-un-buget-al-ue-in-aceasta-saptamana-10543983
10543983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.