Merkel: Intrarea Greciei în default ar distruge încrederea investitorilor în zona euro

Postat la 26 septembrie 2011 9 afişări

Intrarea Greciei în default (incapacitate de plată) ar "distruge" încrederea investitorilor în zona euro şi ar putea declanşa un efect de contagiune similar celui propagat în 2008 de falimentul Lehman Brothers, avertizează cancelarul german Angela Merkel.

"Trebuie să luăm măsuri pe care le putem controla. Ceea ce nu putem face este să distrugem încrederea tuturor investitorilor şi să ajungem într-o situaţie în acre aceştia ar spune că dacă am făcut asta pentru Grecia, vom face acelaşi lucru pentru Spania, Belgia sau orice altă ţară. Atunci, nimeni nu îşi va mai băga banii în Europa", a afirmat cancelarul german. Într-un interviu de o oră cu un cunoscut realizator de talk show-uri din Germania, Merkel a afirmat că se bazează pe analiza Fondului Monetar Internaţional (FMI) când evaluează modul în care trebuie abordate problemele Greciei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
merkel,
default,
incredere,
investitori,
zona euro
/actualitate/merkel-intrarea-greciei-in-default-ar-distruge-increderea-investitorilor-in-zona-euro-8801528
8801528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.