Merkel: Germanii sunt mai bogaţi decât indică statistica

Postat la 19 aprilie 2013 28 afişări

Germanii sunt mai bogaţi decât indică statisticile prezentate recent de Banca Centrală Europeană (BCE), a declarat cancelarul german Angela Merkel, făcând referire la rezultatele unui sondaj BCE care relevau că familiile germane ar fi printre cele mai sărace din zona euro după averea medie netă.

Merkel: Germanii sunt mai bogaţi decât indică statistica

 Merkel susţine că rezultatele sondajului BCE au fost distorsionate de mai multe neclarităţi, îndeosebi că raportul nu a luat în considerare sistemul social generos din Germania.

"Din punct de vedere statistic, gospodăriile din ţări precum Spania, Cipru sau Grecia pot fi mai bogate decât la noi. Însă aveţi grijă, statisticile pot induce în eroare", a declarat Merkel într-un interviu publicat vineri de ziarul Bild, preluat de Der Spiegel.

Potrivit unui raport prezentat de BCE în prima parte a lunii aprilie, gospodăriile din Germania au în medie cea mai mică avere netă din zona euro, de până la 3-4 ori mai mică faţă de mediile calculate în cazul Spaniei şi Italiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/merkel-germanii-sunt-mai-bogati-decat-indica-statistica-10768195
10768195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.