Merkel: G20 nu a reuşit un acord privind majorarea resurselor FMI

Postat la 04 noiembrie 2011 18 afişări

Liderii mondiali reuniţi la summit-ul G20 nu au reuşit să ajungă la un acord privind majorarea resurselor Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, risipind speranţele guvernelor europene de susţinere a eforturilor anti-criză, transmite Bloomberg.

Guvernele aşteaptă mai multe detalii privind programul european de combatere a crizei datoriilor, înainte de a se angaja să contribuie financiar, a afirmat Merkel în ultima zi a reuniunii G20 de la Cannes.

Reticenţa liderilor celor mai mari economii din lume de a furniza imediat fonduri zonei euro reflectă frustrarea faţă de incapacitatea Europei de a pune capăt crizei care s-a intensificat din nou în această săptămână, cu Grecia pe marginea prăpastiei şi cu presiuni sporite asupra Italiei pentru consolidarea bugetului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Merkel,
G20,
FMI,
resurse
/actualitate/merkel-g20-nu-a-reusit-un-acord-privind-majorarea-resurselor-fmi-8938224
8938224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.