Merkel: Euroobligaţiunile sunt o idee absolut greşită. Nu vom reuşi prin colectivizarea datoriilor

Postat la 15 septembrie 2011 10 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a respins joi ideea creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro, calificând-o drept o variantă "absolut greşită", şi a declarat că restaurarea stabilităţii uniunii monetare necesită o abordare pe termen lung, pas cu pas.

"Trebuie, şi aceasta este o lecţie, să ne îndepărtăm de o uniune a datoriilor şi să mergem către o uniune sustenabilă, a stabilităţii. Nu va fi uşor, dar este cea mai bună variantă. Nu se poate întâmpla peste noapte, printr-un fel de soluţie singulară, de tip big bang. Se poate ajunge acolo doar printr-un proces controlat, pas cu pas. Euroobligaţiunile sunt o idee absolut greşită. Pentru a ajunge la dobânzi comune, este nevoie de niveluri similare de competitivitate, situaţii bugetare similare. Nu vom reuşi prin colectivizarea datoriilor", a declarat Merkel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Merkel,
euroobligaţiunile,
colectivizarea
/actualitate/merkel-euroobligatiunile-sunt-o-idee-absolut-gresita-nu-vom-reusi-prin-colectivizarea-datoriilor-8756029
8756029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.