Membru al Curţii de Conturi Europene: Auditurile Comisiei Europene se vor intensifica în ţările cu risc

Postat la 28 februarie 2012 38 afişări

Auditurile Comisiei Europene în ţările cu risc ridicat se vor intensifica, a declarat Ovidiu Ispir, membru al Curţii de Conturi Europene, el precizând că PE cere CE să nu mai considere neajunsurile autorităţilor din statele membre ca nefăcând parte din sfera sa de responsabilitate.

"Foarte importantă mi se pare menţiunea PE şi este prevăzută în documentul de descărcare că regretă profund şi nu acceptă tendinţa crescândă a Comisiei de a considera neajunsurile autorităţilor din statele membre ca nefăcând parte din sfera sa de responsabilitate. Este aici de remarcat o notă puternică presiune asupra Comisiei să-şi îndeplinească îndeplinească responsabilităţile. Este deci de aşteptat ca şi auditurile Comisiei în ţările cu risc ridicat să se intensifice, să fie mult mai puternice, să fie mai intense", a spus Ispir. El a spus că documentul aflat în dezbaterea Comisiei de buget "cere CE şi în special DG Regio să utilizeze deplin mecanismele de sancţionare existenţe şi exprimă opinia că actualul cadru legal nu prevede suficiente stimulente pentru ca statele membre să se conformeze regulilor şi nici suficiente mijloace la îndemâna CE să răsplătească sancţionarea".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
risc,
audit,
curtea de conturi,
zona euro
/actualitate/membru-al-curtii-de-conturi-europene-auditurile-comisiei-europene-se-vor-intensifica-in-tarile-cu-risc-9350890
9350890
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.