Membri PSD, între care şi Ciolacu, amendaţi pentru că nu respectau regulile anti-Covid la restaurant

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 octombrie 2020 35 afişări

Mai mulţi membri ai PSD, printre care şi preşedintele Marcel Ciolacu, fotografiaţi într-un restaurant din Sărata Monteoru, judeţul Buzău, au fost amendaţi de poliţişti, pentru nerespectarea numărului maxim de persoane care pot sta la o masă.

Membri PSD, între care şi Ciolacu, amendaţi pentru că nu respectau regulile anti-Covid la restaurant

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul Georgian Drăgan, a declarat că poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la prezenţa mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„Având în vedere informaţiile şi imaginile vehiculate în spaţiul public, cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, de către preşedintele Camerei Deputaţilor precum şi alte persoane, facem următoarele precizări: Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezenţa mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localităţii Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2”, a declarat Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, poliţiştii care au ajuns la restaurant au găsit 6 persoane, 3 în interior şi 3 în exteriorul locaţiei, iar ulterior au fost identificate toate persoanele participante.

„3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanţi ai operatorului economic şi s-a constatat că aceştia nu purtau mască de protecţie, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancţionate contravenţional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

De asemenea, reprezentantul restaurantului a fost amendat pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 21.000 de lei.

„Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, aşadar, operatorii economici pot desfăşura activităţi economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecţie. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte numărul total de persoane care se pot afla la aceeaşi masă, respectiv 6”, a mai spus Drăgan.

În imaginile publicate de presa locală din Buzău, alături de Marcel Ciolacu, la masă sunt şi fostul premier Mihai Tudose şi Lucian Romaşcanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
amenzi,
poliţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.