Medvedev: Cipru continuă să jefuiască. Rusia analizează implicaţiile acordului din Eurogroup

Postat la 25 martie 2013 31 afişări

Decizia Ciprului de a taxa depozitele bancare negarantate este echivalent cu furtul, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, după ce Nicosia a acceptat cererile creditorilor externi de a restructura sectorul bancar, prin desfiinţarea unei instituţii de credit şi taxarea banilor din conturi.

Medvedev: Cipru continuă să jefuiască. Rusia analizează implicaţiile acordului din Eurogroup

 "Continuă, în opinia mea, să jefuiască prada", a declarat Medvedev, citat de Bloomberg.

Rusia analizează implicaţiile acordului anunţat luni de Eurogroup, a spus el.

Potrivit estimărilor din presa internaţională, cetăţeni şi companii din Rusia ar vea în depozite în băncile cipriote mai multe zeci de miliarde de dolari.

Ministrul de Finanţe al Ciprului, Michael Sarris, a încercat săptămâna trecută timp de mai multe zile să convingă Moscova să ajute financiar Cipru, însă statul rus a refuzat să îmbunătăţească termenii împrumutului de 2,5 miliarde de euro acordat Ciprului în 2011, precum şi să furnizeze un nou împrumut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medvedev-cipru-continua-sa-jefuiasca-rusia-analizeaza-implicatiile-acordului-din-eurogroup-10689674
10689674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.