MedLife sparge pragul de 1 miliard de lei capitalizare la bursa de la Bucureşti şi ajunge la maximul istoric de 47,1 lei pe acţiune. "Explozie" de 19% luni la bursă

Autor: Liviu Popescu Postat la 16 noiembrie 2020 112 afişări

MedLife sparge pragul de 1 miliard de lei capitalizare la bursa de la Bucureşti şi ajunge la maximul istoric de 47,1 lei pe acţiune. "Explozie" de 19% luni la bursă

MedLife (simbol bursier M), lider al serviciilor medicale private din România, a închis pe 16 noiembrie 2020 la un preţ de 47,1 lei pe acţiune la bursa de la Bucureşti, maxim istoric, după o “explozie” de 19% a preţului pe fondul unei posibile majorări de capital social.

Astfel, compania antreprenorială listată în decembrie 2016 a ajuns luni la o valoare de piaţă de 1,043 miliarde de lei, fiind pentru prima oară când capitalizarea acestui emitent sparge pragul de 1 mld. lei.

“Explozia” acţiunilor a venit în contextul în care cu doar o şedinţă de tranzacţionare în urmă, respectiv 13 noiembrie 2020, MedLife a publicat un convocator prin care cheamă acţionarii să voteze majorarea de capital social de la 5,5 mil. lei la 33 mil. lei prin incorporarea rezervelor prin emisiunea de noi acţiuni.

“Majorarea de capital social se va realiza prin incorporarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la data de 04.01.2021, stabilita ca data de înregistrare ("Data de Înregistrare")”, se arată în convocatorul publicat la bursă.

“Fiecare acţionar înregistrat în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la Data de Înregistrare va primi gratuit un număr de 5 acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută la Data de Înregistrare”. Medlife propune acţionarilor ca 5 ianuarie 2021 să fie data plăţii.

Luni, reacţia a fost puternic pozitivă având în vedere că de exemplu la începutul şedinţei de tranzacţionare MedLife i-a fost aplicat automat mecanismul de predeschidere extinsă dar şi cel de volatilitate întreruptă (VI), acel “ABS” al bursei. Luni dimineaţă MedLife atinsese limita superioară maximă admisă, de plus 25%.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni MedLife de 2,2 mil. lei, fiind printre cele mai bune şedinţe din 2020 pentru compania antrprenorială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
medlife,
actiune,
explozie,
capitalizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.