Mediul de afaceri: Simplificaţi structura guvernamentală, nu inventaţi mai mulţi miniştri şi mai multe ministere

Postat la 13 decembrie 2012 11 afişări

În aşteptarea desemnării de către preşedintele Traian Băsescu a lui Victor Ponta ca premier, în interiorul USL se poartă discuţii şi negocieri pentru alcătuirea structurii viitorului guvern care va avea mai multe ministere şi mai mulţi miniştri decât în prezent. Viitorul guvern (guvernul Ponta 2) ar putea avea mai multe ministere şi 22 de miniştri faţă de 20 de miniştri acum (16 care conduc ministere, trei miniştri delegaţi şi un ministru pentru relaţia cu Parlamentul).

În cadrul USL, din partea PSD negociază Liviu Dragnea, secre­tarul general al partidului, vice­pre­şedintele Gheorghe Nichita şi premierul în persoană, în vreme ce, din partea PNL, despre structura probabilă a viitorului guvern a vorbit, până în prezent, şeful formaţiunii Crin Antonescu. Nu este foarte clară la acest moment structura viitorului cabinet, dar din ce s-a conturat, vor exista mai mulţi miniştri - 22 de miniştri, după cum a anunţat Victor Ponta. Unii dintre ei vor conduce ministere, alţii vor fi doar miniştri delegaţi. Când şi-a anunţat această intenţie, premierul a justificat-o prin faptul că doreşte ca structura viitorului executiv să aibă corespondent în structurile (direcţiile) Comisiei Euro­pene (percepută ca executiv al Uniunii Europene).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mediul-de-afaceri-simplificati-structura-guvernamentala-nu-inventati-mai-multi-ministri-si-mai-multe-ministere-10390320
10390320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.