Medicul Radu Ţincu: ,,Este pentru prima dată când avem un procent atât de mare de copii aflaţi în secţiile de terapie intensivă în România”

Postat la 06 aprilie 2021 180 afişări

Medicul Radu Ţincu: ,,Este pentru prima dată când avem un procent atât de mare de copii aflaţi în secţiile de terapie intensivă în România”

Radu Ţincu: ,,Copiii trebuie priviţi întotdeauna ca un vector de transport al virusului. Nu fac boala sau o fac asimptomatică, dar transmit celor de acasă virusul.”

Radu Ţincu: ,,Este foarte clar la acest moment, asimptomaticii transmit boala!”. Radu Ţincu: ,,Ar ajuta să vaccinăm să vaccinăm cât mai mult într-un timp cât mai scurt, doar că nu avem atâtea doze disponibile. Aici este problema!”

Radu Ţincu: „Şi mai este un lucru pe care şcolile româneşti nu îl au în afară de câteva zone, mai ales cele din zonele oraşelor mari, nu avem medicină şcolară”

Dr. Radu Ţincu - medic primar Terapie Intensivă-Toxicologie - a vorbit, în emisiunea ,,Ochii pe mine!”, de la Aleph News - despre faptul că,  pentru prima dată, de la începutul epidemiei România are un număr mare de copii internaţi la terapie intensivă. Medicul a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că, deşi sunt asimptomatici, copiii transmit boala părinţilor sau bunicilor.

Radu Ţincu: ,,Copiii întotdeauna trebuie priviţi ca un vector de transport al virusului”

”Sunt astăzi (n.r. – luni, 5 aprilie 2021) cred că peste 16 copii în terapie intensivă în România. Este pentru prima dată când avem un procent atât de mare în România de copii aflaţi în secţiile de terapie intensivă. Însă ei nu au dezvoltat forme severe, sunt doar forme simptomatice care necesită oxigen. Însă, copiii întotdeauna trebuie priviţi ca un vector de transport al virusului. Copiii nu fac boala sau o fac asimptomatică, dar transmit celor de acasă virusul. Din nou, revenind la particularităţile României -  pentru că măsurile din vestul Europei nu pot fi traduse în totalitate în ţara noastră - mulţi din tineri locuiesc cu părinţi şi bunici şi atunci vulnerabilitatea de a-i îmbolnăvi pe aceştia creşte”

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
terapie,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.