Medicul Mihai Craiu, despre COVID: Dracul nu este atât de negru, copiii trebuie să meargă la şcoală

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 august 2021 235 afişări

Medicul Mihai Craiu susţine că există veşti bune în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2 la copii. Specialistul a analizat un studiu realizat la New York care demonstrează că un sindrom asociat COVID-19 poate fi tratat în cazul copiilor.

Medicul Mihai Craiu, despre COVID: Dracul nu este atât de negru, copiii trebuie să meargă la şcoală

Medicul Mihai Craiu a făcut anunţul pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. El a analizat un articol care a urmărit evoluţia a 45 de copii internaţi la spitalul Presbyterian din New York, depistaţi cu MIS-C (Sindromul Inflamator Multisistemic asociat maladiei COVID-19).

„Acest articol recent din Pediatrics prezintă evoluţia în timp a tuturor celor 45 de copii internaţi cu MIS-C la spitalul Presbyterian din New York. Aceştia au fost urmăriţi mai multe luni şi doar unul singur a continuat să prezinte disfuncţie ventriculară la mai mult de 4 luni de la debutul bolii. Această evoluţie favorabilă trebuie privită în contextul incertitudinilor de tratament de la acel moment şi prin severitatea mare a pacienţilor incluşi în studiu. Acum ştim cum poate fi tratat MIS-C la copil”, a explicat Mihai Craiu.

Concluzia medicului român este că teoriile conspiraţiei trebuie să fie neglijate, iar copiii se pot întoarce la şcoală.

„Un nou studiu similar ar arăta probabil rezultate şi mai bune. Concluzia - Dracul nu este atât de negru. Iar copiii trebuie să meargă la şcoală! Trebuie doar să avem aşteptări rezonabile, să ne protejăm corespunzător locului unde ne aflăm şi situaţiei epidemiologice din acel loc şi să ascultăm specialiştii. Căci marii "experţi" în vândut basme vor continua să vă umple capul cu teorii ale conspiraţiei şi în viitor. Doar trebuie să trăiască si ei din ceva”, a precizat specialistul pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai craiu,
covid,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.