Medicii isi iau bataie pentru salarii mai mari, ministerul Sanatatii viseaza la spitalul de cinci stele

Postat la 15 septembrie 2010 11 afişări

Conform proiectului de ordin pus in dezbatere publica pe site-ul ministerului, spitalele din Romania vor fi de cinci feluri, iar printre criteriile luate in calcul se numara numarul de paturi, nivelul dotarilor si al pregatirii cadrelor medicale si tipurile de servicii oferite.

Narcis Copca, directorul spitalului Sfanta Maria din Bucuresti, este nemultumit de faptul ca unul dintre criterii este numarul de paturi. "E o prostie cum nu am mai intalnit. Eu tratez 12.000 de oameni si ce fac, imi zic ca nu am competenta pentru ca am 250 de paturi, nu 1500?", a declarat el pentru Gandul. In timp ce Ministerul Sanatatii se ocupa de impartirea spitalelor de categorii, sistemul sanitar din Romania are probleme mult mai grave: jumatate din doctorii din Romania vor pleca peste hotare in urmatorii cinci ani, potrivit estimarilor Colegiului Medicilor, medicamentele lipsesc din spitale, iar medicilor si asistentelor le-au scazut salariile. Marti, cadrele medicale de la Spitalul Judetean din Braila s-au luat la bataie cu fortele de ordine, nemultumite fiind ca salariile le-au fost micsorate cu mai mult de 25%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
bani,
fonduri,
spitale,
bolnavi,
medici,
salarii
/actualitate/medicii-isi-iau-bataie-pentru-salarii-mai-mari-ministerul-sanatatii-viseaza-la-spitalul-de-cinci-stele-7236214
7236214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.