Medici de familie: când nu trebuie dus copilul la şcoală

Autor: Laura Buciu Postat la 21 septembrie 2021 32 afişări

Copilul nu va fi dus la şcoală dacă are febră, tuşeşete, are dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, spun reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, în contextul valului 4 al pandemiei.

Medici de familie: când nu trebuie dus copilul la şcoală

Medicii de familie au transmis un mesaj referitor la simptomele care trebuie să ţină un copil acasă.

„Copilul NU va merge la şcoală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puţin unul dintre următoarele semne de boală: febră; tuse; dureri în gât; dificultăţi în respiraţie; pierderea gustului sau mirosului; dureri musculare; dureri de cap; secreţie nazală; tulburări digestive”, spun reprezentanţii medicilor de familie.

Potrivit postării preluate de RoVaccinare, în această situaţie se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat.

În funcţie de evoluţia stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul şi dacă este necesară o vizită directă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
copil,
şcoală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.