Medic despre deschiderea şcolilor: Ore mai scurte, distanţare, clase aerisite şi triaj

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 august 2020 123 afişări

Măsurile de distanţare după deschiderea şcolilor trebuie să existe, orele să fie mai scurte, clase aerisite, iar părinţii trebuie să fie responsabili să nu îşi ducă la şcoală copiii care au simptome de infecţii respiratorii, consideră managerul Spitalului „V. Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea.

Medic despre deschiderea şcolilor: Ore mai scurte, distanţare, clase aerisite şi triaj

Întrebat vineri la Digi24 cum crede că vor evolua lucrurile după deschiderea şcolilor, medicul a spus că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate şi responsabilitate, va fi „poate” o uşoară creştere.

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniţă şi de la şcoală îi vor aştepta bunicii, care au diferite boli. Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut. Trebuie să avem acele măsuri de distanţare fizică, de purtat măşti, de aerisit clasa. Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă şi să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de '90 noi am fost fost obişnuiţi, în sensul în care părinţii să fie responsabili, să nu îşi ducă la şcoală copiii care sunt răciţi, medicul de şcoală sau asistentul de şcoală să facă acel triaj epidemiologic şi pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecţii respiratorii”, a declarat Cristian Oancea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.