MEDIAFAX TALKS ABOUT HEALTH REFORM - ARPIM şi APMGR: Clawback, o invenţie românească nu foarte bună, ar putea fi împrumutată în Europa

Postat la 02 iulie 2012 40 afişări

Reprezentanţii producătorilor de medicamente au declarat luni, în cadrul conferinţei Mediafax Talks About Health Reform, că sistemul clawback reprezintă "o invenţie românească" nu foarte bună, care ar putea fi împrumutată şi în Europa.

Afirmaţiile continuă, astfel, seria criticilor aduse de industrie acestui sistem. Sorin Popescu, şef grup Comunicare al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali din România (ARPIM), a declarat că sistemul clawback este o invenţie românească. El a precizat că în România, în 2011, au fost consumate pe medicamente 6,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că ar trebui plătiţi 1,8 miliarde lei, adică 400 de milioane de euro, lucru care, în opinia sa, nu poate fi susţinut din punct de vedere economic.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
medicamente,
clawback,
mediafax
/actualitate/mediafax-talks-about-health-reform-arpim-si-apmgr-clawback-o-inventie-romaneasca-nu-foarte-buna-ar-putea-fi-imprumutata-in-europa-9805634
9805634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.