Medecins sans frontieres: Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări

Postat la 31 iulie 2014 36 afişări

Medecins sans frontieres: Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări

Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări, a avertizat directorul de operaţiuni al organizaţiei Medecins sans frontieres (MSF), Bart Janssens, într-un interviu publicat miercuri de Libre Belgique, relatează AFP.

"Această epidemie este fără precedent, absolut în afara controlului, iar situaţia nu face decât să se agraveze, în condiţiile în care se extinde, în special în Liberia şi Sierra Leone, cu focare foarte importante", a declarat acesta.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o ia situaţia în special în aceste două ţări", a subliniat el.

"Dacă situaţia nu se ameliorează rapid, există un risc real ca noi ţări să fie afectate", a avertizat Janssens.

"Nu este exclus, dar este dificil de prevăzut, pentru că nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea epidemie", a insistat el, adăugând că "lipseşte o viziune de ansamblu pentru a înţelege unde se situează principalele probleme".

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medecins-sans-frontieres-epidemia-de-ebola-din-africa-de-vest-se-agraveaza-si-risca-sa-afecteze-si-alte-tari-13009064
13009064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.