McDonald's, afectată de criza din Europa şi şomajul din SUA: Profitul şi vânzările companiei, sub estimări

Postat la 23 iulie 2013 39 afişări

Profitul net al McDonald's a crescut în trimestrul al doilea cu 3,7%, la 1,4 miliarde dolari, iar vânzările au avansat cu 2,4%, la 7,08 miliarde dolari, rezultate sub estimările analiştilor, compania avertizând că situaţia economică dificilă va continua să afecteze afacerile pentru tot restul anului.

McDonald's, afectată de criza din Europa şi şomajul din SUA: Profitul şi vânzările companiei, sub estimări

 Acţiunile lanţului de restaurante fast-food au închis luni pe bursa de la New York în scădere cu 2,7%, cel mai abrupt declin din ultimele nouă luni, transmite Bloomberg.

De la începutul anului, titlurile McDonald's au urcat cu 11%, în timp ce indicele S&P 500 Restaurants al sectorului a urcat cu 16%.

Compania încearcă să atragă mai mulţi clienţi prin reducerea preţurilor în SUA şi Europa.

Vânzările restaurantelor McDonald's care funcţionează de cel puţin 13 luni au crescut cu 1%, în linie cu aşteptările analiştilor.

"Există persoane pentru care mâncatul la McDonald's reprezintă o decizie economică, şi nu se duc. Trebuie să vedem o creştere semnificativă a puterii de cumpărare în rândul publicului ţintă", comentează pentru Bloomberg un analist american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mcdonald-s-afectata-de-criza-din-europa-si-somajul-din-sua-profitul-si-vanzarile-companiei-sub-estimari-11143129
11143129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.