Materiile prime nu se vor ieftini prea curând, din cauza cererii supereconomiilor în dezvoltare

Postat la 05 decembrie 2012 53 afişări

Ghidaţi fie de evoluţiile istorice, fie de dezvoltarea tehnologiei de extracţie, mulţi analişti anticipează că perioada de boom a preţurilor materiilor prime se apropie de sfârşit. Însă unele teorii infirmă această idee bazându-se pe tendinţa de a se majora a cererii din marile economii în dezvoltare precum China şi India şi avertismentele că unele resurse devin tot mai rare.

Studii realizate de Banca Mondială pe baza unor date care acoperă două secole sugerează că preţurile materiilor prime cresc de-a lungul unor supercicluri de un deceniu, pentru ca apoi să stagneze sau să scadă timp de alte două decenii, deoarece investiţiile în exces duc la un surplus de ofertă, scrie The Telegraph.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
preturi,
materii prime,
cerere
/actualitate/materiile-prime-nu-se-vor-ieftini-prea-curand-din-cauza-cererii-supereconomiilor-in-dezvoltare-10371247
10371247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.