Măsuri "de prudenţă": SUA au poziţionat un distrugător capabil să intercepteze rachete în apropierea coastelor Coreei de Sud

Postat la 02 aprilie 2013 14 afişări

Statele Unite au poziţionat în apropierea coastelor Coreei de Sud un distrugător capabil să intercepteze rachete, a anunţat Washingtonul, care vrea astfel să îşi sublinieze susţinerea pentru Seul în faţa ameninţărilor Phenianului.

Măsuri "de prudenţă": SUA au poziţionat un distrugător capabil să intercepteze rachete în apropierea coastelor Coreei de Sud

 USS Fitzgerald, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimis în sud-vestul peninsulei în loc să se întoarcă în portul de staţionare din Japonia, a anunţat un oficial american luni, sub acoperirea anonimatului.

Această decizie, o iniţiativă "de prudenţă", permite oferirea "mai multor opţiuni în materie de apărarea antirachetă dacă acest lucru se va dovedi necesar", a adăugat sursa citată.

Anterior, Statele Unite au anunţat că au mobilizat avioane de vânătoare invizibile pe radar F-22 în cadrul manevrelor americano-sud-coreene care au loc în prezent ca în fiecare an, dar pe fondul unor tensiuni puternice, de această dată.

Două avioane F-22 Raptor au ajuns duminică în Coreea de Sud pentru a participa la exerciţiile anuale "Foal Eagle", care ar urma să se încheie la 30 aprilie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masuri-de-prudenta-sua-au-pozitionat-un-distrugator-capabil-sa-intercepteze-rachete-in-apropierea-coastelor-coreei-de-sud-10706203
10706203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.