Măsuri anticriză în zona euro: Miniştrii de Finanţe din UE au aprobat un control mai strict al bugetelor naţionale

Postat la 06 martie 2013 11 afişări

Miniştrii europeni de Finanţe au aprobat marţi un pachet legislativ care măreşte prerogativele Comisiei Europene în privinţa controlului asupra bugetelor naţionale ale ţărilor din zona euro.

Măsuri anticriză în zona euro: Miniştrii de Finanţe din UE au aprobat un control mai strict al bugetelor naţionale

 Decizia, luată în unanimitate, nu este surprinzătoare, având în vedere acordul politic de la sfârşitul lunii februarie, între Parlamentul European şi preşedinţia irlandeză a UE.

Pachetul legislativ trebuie să fie aprobat în plenul Parlamentului European, săptămâna viitoare, pentru a intra în vigoare, şi are rolul de a evita declanşarea unor noi crize în zona euro. Astfel, toate ţările din zona euro trebuie să prezinte proiectele de buget pentru anul următor Comisiei Europene şi Eurogroup, înainte de jumătatea lunii octombrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
aprobare,
buget,
controlul,
finante
/actualitate/masuri-anticriza-in-zona-euro-ministrii-de-finante-din-ue-au-aprobat-un-control-mai-strict-al-bugetelor-nationale-10642734
10642734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.