Maşinile fără şofer - maşinile viitorului?

Autor: Matei Postat la 27 septembrie 2012 16 afişări

Visul maşinilor care se conduc singure a devenit realitate. Săptămâna aceasta, statul California a aprobat un proiect de lege care permite circulaţia maşinilor create de Google care nu au nevoie de fără şofer, odată ce îndeplinesc anumite standarde de siguranţă, scrie Time Magazine.

California este cel de-al treilea stat american care a legalizat circulaţia maşinilor care se conduc singure, după Nevada şi Florida. Instrumentele inovative cu care este dotată maşina, printre care un radar şi un sistem GPS, ajută la adaptarea la trafic prin menţinerea unei viteze constante şi chiar la reducerea spaţiului dintre maşinile aflate în coloană.

Unul dintre inginerii Google a explicat că vehiculele lor au parcurs mai mult de 480.000 km fără să aibă niciun accident, în condiţiile în care un calculator dicta comenzile. Dar asta nu înseamnă că pasagerii se pot relaxa pe bancheta din spate uitându-se la filme, cât timp Google conduce. Există o serie de teste de trecut înainte ca acest vis să devină posibil. Iar legalizarea din California înseamnă de fapt că Google - cu sediul general în Mountain View, California - are voie să facă aceste teste pe drumurile californiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Maşini,
viitor,
sofer
/actualitate/masinile-fara-sofer-masinile-viitorului-10129271
10129271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.