Mărturia unui presupus spion CIA, la televiziunea iraniană. Bărbatul trebuia să obţină informaţii despre "progresele ştiinţifice ale ţării"

Postat la 17 ianuarie 2013 11 afişări

Televiziunea iraniană de stat a difuzat miercuri seara declaraţii ale unui cetăţean occidental care mărturiseşte că a efectuat activităţi de spionaj în contul CIA.

Teheranul acuză frecvent serviciile de informaţii americane că desfăşoară activităţi de spionaj în Iran. Dar este rar ca un străin să mărturisească acest tip de activităţi la televiziune.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, cu părul lung, este prezentat ca Matti Valok, fără ca naţionalitatea sa să fie precizată, într-un reportaj intitulat "Vănătorul prins în capcană".

El a fost arestat în 2012, după ce a fost supravegheat timp de mai multe luni de către serviciile iraniene de informaţii, potrivit postului de televiziune, care a difuzat imagini cu suspectul pe stradă sau la hoteluri, în capitala iraniană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mărturie,
CIA,
spion
/actualitate/marturia-unui-presupus-spion-cia-la-televiziunea-iraniana-barbatul-trebuia-sa-obtina-informatii-despre-progresele-stiintifice-ale-tarii-10480091
10480091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.