Mario Draghi s-a hotărât: Italia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 martie 2022 22 afişări

Mario Draghi s-a hotărât: Italia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

Premierul italian Mario Draghi a declarat că Italia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană  Poziţia lui Draghi privind aderarea Ucrainei la UE vine în contextul în care războiul devastator a intrat în cea de-a 27-a zi.

Anterior, vineri, preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi a discutat despre consolidarea sprijinului pentru ţara afectată de război, dar şi despre aderarea la Uniunea Europeană (UE).

"Am discutat cu preşedintele Consiliului Charles Michel @eucopresident @eucopresident despre continuarea sprijinului pentru în contracararea agresiunii, consolidarea coaliţiei anti-război, perspectivele de restabilire a păcii în. O atenţie specială a fost acordată mişcării noastre în vederea aderării la #UE", a scris Zelensky pe Twitter

La începutul lunii martie, Italia a confiscat un mega iaht aparţinând oligarhului rus Andrey Melnichnko. Într-o declaraţie online care a fost publicată, poliţia financiară a ţării informase că vasul era unul dintre cele mai mari mega-iahturi din lume şi valora 530 de milioane de euro sau 578 de milioane de dolari. Denumit "SY A", vasul se afla în depozit în portul Trieste când a fost confiscat la momentul respectiv, conform unui raport al CNN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
aderare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.