Marile companii europene s-au pregătit pentru vremuri grele. Rezervele acumulate sunt de trei ori mai mari decât acum zece ani

Postat la 25 februarie 2013 11 afişări

Marile companii europene au acumulat rezerve de 475 miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decât deţineau în urmă cu 10 ani, pregătindu-se astfel pentru cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii 4 ani, însă economisirea banilor poate deveni un dezavantaj pe termen lung.

Companiile europene riscă să-şi piardă competitivitatea în raport cu rivalii din Statele Unite, care ar putea obţine un avantaj prin achiziţii şi investiţii oportune, potrivit unei analize Bloomberg.

Rezervele cash deţinute de 265 de companii din componenţa indicelui Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene totalizează 475 miiliarde de dolari la finele anului trecut. Grupul analizat include marile companii europene care au raportat deja rezultatele financiare pe 2012, cu excepţia băncilor şi companiilor de asigurări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
vremuri grele,
Rezerve
/actualitate/marile-companii-europene-s-au-pregatit-pentru-vremuri-grele-rezervele-acumulate-sunt-de-trei-ori-mai-mari-decat-acum-zece-ani-10599318
10599318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.