Marile bănci americane ar rezista unei noi recesiuni, dar ar pierde 460 miliarde de dolari

Postat la 08 martie 2013 15 afişări

Marile bănci din Statele Unite ar rezista unei noi recesiuni economice precum cea din timpul crizei financiare, dar ar înregistra pierderi de 462 miliarde de dolari, estimează Rezerva Federală a SUA (Fed) în cele mai recente teste de stres privind sistemul bancar american.

Marile bănci americane ar rezista unei noi recesiuni, dar ar pierde 460 miliarde de dolari

 Din cele 18 bănci testate de Fed doar Ally Financial, fosta divizie financiară a General Motors, ar înregistra într-o nouă recesiune puternică pierderi de o asemenea amploare astfel încât să fie în pericol de faliment. Toate celelalte 17 instituţii de credit ar avea suficient capital pentru a rezista, potrivit CNN.

Printre băncile testate se află JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs şi Citigroup.

Chiar dacă nu ar risca falimentul într-o nouă recesiune gravă, capitalul de rangul 1 al Goldman Sachs şi Morgan Stanley ar coborî la un nivel puţin peste cel considerat acceptabil de Fed, arată analiza băncii centrale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
miliarde,
americane,
banci americane
/actualitate/marile-banci-americane-ar-rezista-unei-noi-recesiuni-dar-ar-pierde-460-miliarde-de-dolari-10654166
10654166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.