Marea Britanie va trimite mai multe rachete de apărare antiaeriană şi antitanc în Ucraina

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 aprilie 2022 59 afişări

Marea Britanie va trimite mai multe rachete de apărare antiaeriană şi antitanc în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de echipamente militare în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari), a anunţat vineri premierul britanic Boris Johnson, conform CNN.

Marea Britanie va trimite mai multe rachete de apărare antiaeriană şi antitanc în Ucraina

Vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz la Londra, el a mai spus că Marea Britanie şi Germania vor colabora în domeniul securităţii energetice şi al energiilor regenerabile, în contextul în care Europa urmăreşte să elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili ruşi.

"Nu ne putem transforma sistemele noastre energetice respective peste noapte. Dar ştim, de asemenea, că războiul lui Putin nu se va încheia peste noapte", a spus Johnson.

"Astăzi, pot anunţa că Marea Britanie va trimite încă 100 de milioane de lire sterline în valoare de echipamente de înaltă calitate către forţele armate ucrainene, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, care trag cu o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, alte 800 de rachete antitanc şi muniţie de precizie", a spus el.

"Vom trimite, de asemenea, mai multe căşti, echipamente de vedere pe timp de noapte şi veste antiglonţ, pe lângă cele 200.000 de echipamente militare neletale pe care Marea Britanie le-a trimis deja", a mai spus Johnson.

Guvernele britanic şi german vor organiza o reuniune comună a cabinetului în cursul anului viitor, iar miniştrii apărării se vor întâlni înainte de următorul summit NATO din iunie, a mai anunţat Johnson.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.