Marea Britanie susţine că acuzaţiile lui Putin privind ameninţările generate de NATO nu sunt reale

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 mai 2022 113 afişări

Guvernul Boris Johnson a respins, luni, acuzaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind ameninţările de securitate generate de Alianţa Nord-Atlantică la adresa Rusiei.

Marea Britanie susţine că acuzaţiile lui Putin privind ameninţările generate de NATO nu sunt reale

În discursul rostit la parada militară organizată la Moscova cu ocazia aniversării victoriei împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial, Vladimir Putin a afirmat că "operaţiunea militară specială" în Ucraina a fost "decizia corectă".

Trupele ruse "luptă pentru propria patrie, pentru viitoruul ţării", a declarat liderul de la Kremlin, potrivit BBC, acuzând Occidentul că pregătea "invadarea" Rusiei. "Alianţa Nord-Atlantică este o ameninţare evidentă", a acuzat liderul de la Kremlin. Preşedintele Rusiei a anunţat că va face eforturi pentru ajutarea familiilor militarilor ruşi morţi în conflictul din Ucraina.

Însă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a respins vehement acuzaţiile lui Vladimir Putin referitoare la activităţile NATO. "Preşedintele Putin a făcut o serie de afirmaţii fantasmagorice în ultimele luni şi în ultimii ani. Dacă nu ar fi atât de tragic, ar fi amuzant, dar nu este. Una dintre acuzaţii este că este înconjurat. NATO are frontieră cu Rusia doar pe 6% din lungimea frontierei ruse. Nu este înconjurat. A pretins că sunt Baze NATO în Ucraina şi sunt sigur că ambasadorul ucrainean vă va spune că nu erau baze NATO în Ucraina", a afirmat Ben Wallace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
m.britanie,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.