Marea Britanie încasează 2,3 mld. lire sterline la licitaţia 4G, cu un miliard de lire sub aşteptări

Autor: Vlad Popescu Postat la 21 februarie 2013 53 afişări

Guvernul britanic a finalizat miercuri licitaţia pentru frecvenţele de telecomunicaţii 4G, prin care a atras 2,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde euro), cu 1,2 miliarde lire mai puţin decât suma ţintită de Trezorerie, potrivit Guardian.

Guvernul britanic a finalizat miercuri licitaţia pentru frecvenţele de telecomunicaţii 4G, prin care a atras 2,3 miliarde lire sterline (2,6 miliarde euro), cu 1,2 miliarde lire mai puţin decât suma ţintită de Trezorerie, potrivit Guardian. Ministrul finanţelor George Osborne spera să obţină la bugetul de stat cel puţin 3,5 miliarde lire sterline prin vânzarea accesului la spectrul de comunicaţii de mare viteză 4G către companiile telecom. Trezoreria a inclus în toamna anului trecut suma în veniturile prognozate pentru acest an pentru a argumenta promisiunea că împrumuturile contractate de stat nu vor creşte în anul financiar 2013, decizie controversată la acea dată. În anul 2000, licitaţia pentru frecvenţele 3G, cele mai larg răspândite în prezent, a atras 22,5 miliarde lire sterline.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marea Britanie,
licitaţie 4G
/actualitate/marea-britanie-incaseaza-2-3-mld-lire-sterline-la-licitatia-4g-cu-un-miliard-de-lire-sub-asteptari-10580291
10580291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.