Marea Britanie împiedică utilizarea unui avion privat ce are legătură cu oligarhii ruşi

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 aprilie 2022 28 afişări

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a declarat sâmbătă că a împiedicat utilizarea unui alt avion privat care are legături cu oligarhi ruşi, relatează Reuters.

Marea Britanie împiedică utilizarea unui avion privat ce are legătură cu oligarhii ruşi

"Nu vom sta deoparte şi nu vom privi cum cei care au făcut milioane de euro prin patronajul (preşedintelui rus Vladimir) Putin îşi trăiesc viaţa în pace în timp ce sânge nevinovat este vărsat", a declarat Shapps pe Twitter.

Departamentul pentru Transporturi (DfT) a precizat că a emis o notificare către aviatori (NOTAM) pentru a împiedica aeronava să decoleze de pe aeroportul Luton din Londra.

Aeronava va rămâne pe aeroport în timp ce oficialii vor investiga în continuare dacă intră sub incidenţa legislaţiei recente privind sancţiunile care interzic toate operarea aeronavelor legate de Rusia, în urma invaziei acesteia în Ucraina.

DfT a declarat că nu va face niciun comentariu cu privire la proprietatea aeronavei în timp ce investighează.

Departamentul a reţinut deja un elicopter privat aparţinând HeliCo Group LLC şi două avioane private.

Cele două avioane aparţin lui Eugene Shvidler, un miliardar sancţionat, asociat de afaceri al lui Roman Abramovici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
oligarhi,
avion

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.