LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Marea Britanie creşte impozitul pe profit la 25%

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 martie 2021 61 afişări

Impozutul pe profit plătit de companii în Marea Britanie va creşte la 25%, de la 19%, începând cu 2023, anunţă BBC.

Marea Britanie creşte impozitul pe profit la 25%

Cancelarul Rishi Sunak a declarat că este „corect şi necesar” ca firmele să contribuie la redresarea economică.

Dar el a anunţat, de asemenea, un impozut redus pentru firmele mici şi scutiri de impozite suplimentare pentru a stimula investiţiile.

Economiştii au afirmat că această decizie a eliminat un deceniu de reduceri, în timp ce grupul de angajatori CBI a spus că mediul de afaceri britanic va fi obligat să îşi ţină, brusc, respiraţia.

Sunak a susţinut că, chiar şi cu creşterea la 25%, „Marea Britanie va avea în continuare cea mai scăzută rată a taxării din grupul G7”.

"Guvernul oferă întreprinderilor sprijin de peste 100 de miliarde de lire sterline pentru a trece peste această pandemie, deci este corect şi necesar să le cerem să contribuie la recuperarea noastră", a declarat cancelarul.

El a spus însă că va fi menţinută rata de 19% pentru firmele cu profituri sub 50.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă că aproximativ 70% dintre companii, adică 1,4 milioane, nu vor fi afectate de creşterea impozitelor.

De înlesniri vor beneficia şi companiile cu profituri cuprinse între 50.000 şi 250.000 de lire, aşa că doar 10% din companii vor fi impozitate cu 25%. Sunak a spus: "Deci da, este o creştere a impozitelor pe profiturile companiilor. Dar numai pentru companiile mari şi cele mai profitabile. Şi peste doi ani".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
impozit,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.