Marea Britanie avertizează Europa că înfiinţarea forţată a unei uniuni politice ar fi o greşeală

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 25 ianuarie 2013 14 afişări

Premierul Marii Britanii David Cameron i-a avertizat pe liderii euro­peni că orice încer­ca­re de a forţa statele într-o uniune politică şi mai strânsă este o greşeală, la care ţara sa nu vrea să fie părtaşă.

Premierul Marii Britanii David Cameron i-a avertizat pe liderii euro­peni că orice încer­ca­re de a forţa statele într-o uniune politică şi mai strânsă este o greşeală, la care ţara sa nu vrea să fie părtaşă. Afirmaţiile vin în condiţiile în care lipsa de leadership este citată adesea de analişti printre cauzele persistenţei crizei din zona euro, în soluţionarea căreia până acum cel mai greu cuvânt de spus l-a avut Germania. "Statele din Europa îşi au propriile istorii, tra­diţii, instituţii, vor propria suveranitate, li­ber­tatea de a face singure alegerile, iar a în­cerca să forţezi ţările într-o uniune politică cen­tra­lizată ar fi o mare greşeală pentru Europa. Ma­rea Britanie nu vrea să facă parte din aceasta", a declarat Cameron, citat de agenţia Thomson Reuters. Afirmaţiile par că vin ca ripostă la reacţia pe care alţi lideri europeni au avut-o la promi­siu­nea premierului de a renegocia relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi la pla­nul acestuia de a organiza până în 2017 un refe­rendum pe tema viitorului ţării în Uniune.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-avertizeaza-europa-ca-infiintarea-fortata-a-unei-uniuni-politice-ar-fi-o-greseala-10521735
10521735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.