MApN: Instituţiile militare de învăţământ trec în sistem online

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 noiembrie 2020 43 afişări

MApN: Instituţiile militare de învăţământ trec în sistem online

Activităţile care presupun prezenţa fizică a elevilor, studenţilor şi cursanţilor în instituţiile militare de învăţământ se suspendă, începând de miercuri, potrivit unui ordin al şefului Statului Major al Apărării.

Potrivit unui comunicat al MApN, prin ordin al şefului Statului Major al Apărării se supendă în mod eşalonat, începând de miercuri, activităţile educaţionale care impun prezenţa fizică a elevilor, studenţilor şi cursanţilor în sistemul de învăţământ militar preşcolar, liceal, post-liceal, universitar şi post-universitar, precum şi în instituţiile de formare continuă.

Elevii şi studenţii vor continua activităţile în format online de acasă, iar pentru cursanţii – cadre militare sau personal civil – în format online sau la distanţă de la locurile de muncă, a anunţat MApN.

„Studenţii Institutului Medico-Militar îşi vor desfăşura activitatea didactică în funcţie de deciziile senatelor celor două universităţi de medicină la care studiază - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade", în principiu, în formatul online. În plus, studenţii IMM continuă activităţile de voluntariat în sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş”, se mai arată în comunicat.

Potrivit acestuia, până la începutul anului şcolar 2020-2021, toţi cei 2.250 de elevi din colegiile naţionale militare au fost dotaţi cu tablete şi laptopuri.

„De asemenea, se depun eforturi ca până la sfârşitul acestui an, având în vedere şi lansarea Programului Operaţional Competitivitate pentru finanţarea tabletelor pentru elevi şi studenţi, să fie achiziţionate astfel de dispozitive pentru toţi cei 1.535 de elevi ai şcolilor postliceale militare. De asemenea, cei mai mulţi dintre cei peste 5.200 de studenţi din instituţiile de învăţământ superior militare deţin laptopuri, tablete şi telefoane mobile, dar până la finalul semestrului I al acestui an universitar, în spiritul aceleaşi oportunităţi oferite de programul menţionat, va fi definitivată procedura de achiziţionare a tabletelor şi laptopurilor pentru studenţii care provin din medii defavorizate”, susţin reprezentanţii MApN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
învăţământ,
militar,
ordin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.