Manifestanţi turci continuă să sfideze Guvernul la Istanbul şi Ankara

Postat la 03 iunie 2013 34 afişări

Manifestanţi turci au menţinut presiunea duminică, în a treia zi de proteste, asupra Guvernului condus de Recep Tayyip Erdogan, ocupând Piaţa Taksim din Istanbul, în timp ce noi incidente au izbucnit în capitala Ankara.

Manifestanţi turci continuă să sfideze Guvernul la Istanbul şi Ankara

 Câteva mii de persoane continuau duminică seara târziu să manifesteze împotriva Guvernului islamisto-conservator, în cartierul rezidenţial Kavaklidere, la Ankara, după ce au fost dislocate în mod brutal, anterior, de către poliţie, din piaţa centrală Kizilay, în capitală.

"Nimeni nu te vrea, Tayyip", scandau protestatari la Ankara.

Manifestanţii îi reproşează premierului Erdogan faptul că este prea conservator şi că vrea să "islamizeze" societatea turcă.

"Toţi turcii se află sub presiune de 10-11 ani", a declarat pentru AFP Hallit Aral. "Astăzi, toată lumea vrea ca premierul să plece", a subliniat el.

Poliţia a tras duminică după-amiaza zeci de grenade lacrimogene şi a utilizat tunuri cu apă pentru a dispersa protestatari adunaţi în Piaţa Kizilay.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/manifestanti-turci-continua-sa-sfideze-guvernul-la-istanbul-si-ankara-10919745
10919745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.