Managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara, avertisment cu privire la valul 3 al pandemiei COVID: „Atacă în special persoanele tinere din două motive. În câteva săptămâni se va resimţi în toată ţara”

Postat la 01 martie 2021 474 afişări

Managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara, avertisment cu privire la valul 3 al pandemiei COVID: „Atacă în special persoanele tinere din două motive. În câteva săptămâni se va resimţi în toată ţara”

Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara, atenţionează că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea fi unul mai exarcerbat, în condiţiile în care persoanele tinere vor fi cele mai afectate. Totodată, medicul Oancea spune că cel de-al treilea val se va resimţi în câteva săptămâni în toată ţara, subliniind că transmiterea comunitară este mult mai rapidă, iar severitatea cazurilor este mult mai accentuată.

Oancea: „Atacă în special persoanele tinere”

Noi am atras atenţia încă din noiembrie-decembrie conform evoluţiei virusului că în februarie va urma un val trei şi că totul depinde de noi şi de fluxul migraţional cât de repede va fi declanşat. Patologia gripei din 1918 a avut 4 valuri. Valul trei al pandemiei pare că va fi cel mai exarcerbat pentru că suntem deja în plin proces de vaccinare şi este o concurenţă între fluctuaţiile pe care virusul le produce şi procesul de vaccinare. Din nefericire, acest val trei cu această tulpină britanică care se găseşte la noi, atacă în special persoanele tinere din două motive: o mare parte dintre ei sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală şi în al doilea rând, specificitatea acestui virus ţinând cont că se transmite şi mai repede, este o simptomatologie mai accentuată. În 6-7 zile,  persoanele tinere active, vorbim de ciclul de vârstă între 25 şi 45-50 ani prezintă modificări imagistice cu până la 45-50%. Dacă într-o săptămână nu aveau nimic, în 6-7 zile acestea pot avea modificări imagistice de 40-50%, spune medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara.

Totodată, medicul primar pneumolog spune că cel de-al treilea val a venit într-un moment în care spitalele sunt pline.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
atac,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.