Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Capitală: Pacienţii vindecaţi de Covid pot face din nou boala, într-o formă mai gravă

Postat la 26 octombrie 2021 1007 afişări

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Capitală: Pacienţii vindecaţi de Covid pot face din nou boala, într-o formă mai gravă

Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, avertizează că persoanele care au fost infectate cu Covid-19 ar putea să se reinfecteze şi să facă o formă chiar mai severă decât prima, în cazul în care nu se vaccinează.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever, nu putem să garantăm niciodată că va fi o formă mai puţin severă chiar şi acesta al doilea episod care apare la un pacient este o evidenţă a faptului că răspunsul lui imun nu este unul adecvat. Aceasta este realitatea. Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin. Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor, nu avem niciun fel de garanţii pentru acest lucru. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general al tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală”, a spus medicul.

În opinia sa, utilizarea anticorpilor monoclonali poate să reprezinte o parte din soluţie pentru pandemie, dar aceasta nu poate să fie singura soluţie.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
capitala,
manager

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.