Managerii care au luat cele mai proaste decizii anul acesta: unul dintre ei a împrumutat 1 mld. de dolari în numele firmei

Postat la 18 decembrie 2012 75 afişări

Şefa companiei de cosmetice Avon, Andrea Jung, şi cel al Zynga, furnizorul jocului Farmville, Marc Pincus, figurează pe o listă a celor mai neperformanţi directori generali din 2012, realizată anual de Sydney Finkelstein, profesor universitar american, autor a numeroase cărţi.

Finkelstein este profesor la Tuck School of Business la Dartmouth College şi realizează această listă de trei ani, potrivit Bloomberg BusinessWeeek. El a publicat 11 cărţi cu titluri precum Why Smart Executives Fail (De ce dau greş directorii deştepţi) şi Think Again: Why Good Leaders Make Bad Decisions (Mai gândeşte-te: De ce iau decizii proaste liderii buni). Primul pe listă este Brian Dunn, care a demisionat în aprilie din funcţia de director general al Best Buy, în urma acuzaţiilor că are o relaţie nepotrivită cu o subordonată mult mai tânără. Nu acesta este motivul pentru care se află pe listă, ci declinul cotaţiei acţiunilor, scăderea vânzărilor şi a cotei de piaţă şi programele de răscumpărare a titlurilor care nu au adus rezultatele aşteptate. Pe locul al doilea se află Aubrey McClendon, CEO la Chesapeake Energy, care are se pare probleme să separe finanţele companiei de cele proprii. McClendon ar fi împrumutat până la 1,1 miliarde de dolari în trei ani, în baza unei participaţii la companie şi operează un fond de hedging specializat în petrol şi gaze, rezultând un conflict de interese evident, a arătat Finkelstein. McClendon foloseşte totodată avionul companiei, precum şi angajaţi ai acesteia în interes propriu.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
management,
erori,
strategie,
manageri,
decizii
/actualitate/managerii-care-au-luat-cele-mai-proaste-decizii-anul-acesta-unul-dintre-ei-a-imprumutat-1-mld-de-dolari-in-numele-firmei-10399405
10399405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.