Majoritatea produselor periculoase importate în Uniunea Europeană provin din China

Postat la 17 mai 2013 23 afişări

Majoritatea produselor periculoase, între care jucării şi îmbrăcăminte, importate în Uniunea Europeană (UE) provin din China, iar cazurile de identificare au crescut cu patru la sută în 2012, în pofida promisiunilor de cooperare ale Beijingului, a deplâns joi Comisia Europeană (CE).

Majoritatea produselor periculoase importate în Uniunea Europeană provin din China

 Jucării şi articole vestimentare care conţin componenţi chimici cancerigeni şi interzişi, produse electronice ce prezintă defecţiuni, în total, 2.278 de produse fac obiectul unor alerte în UE în 2012 şi mai mult de unul din două (58%) provin din China, dezvăluie un raport anual al RAPEX, sistemul rapid de alertă al UE pentru alte produse periculoase decât cele alimentare.

"China este unul dintre primii exportatori către UE", a amintit Tonio Borg, comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorului, subliniind că majoritatea produselor care provin din China sunt sigure.

El a precizat că "93% dintre jucăriile importate în UE provin din China, inclusiv Hong Kong". Din cele 2.278 de produse considerate periculoase şi retrase de pe piaţă anul trecut, 19% au fost jucării, 34% articole vestimentare şi 11% produse electronice, indică raportul. "Majoritatea jucăriilor fabricate în China sunt bune, altfel nu ar fi importate în UE", a precizat Tonio Borg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/majoritatea-produselor-periculoase-importate-in-uniunea-europeana-provin-din-china-10884230
10884230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.